Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy jest tutaj ktoś taki jak ja co nie wyobraża sobie życia bez masła orzechowego? A może są amatorzy kuchni indyjskiej, zwłaszcza bogatego curry? Jeśli tak, to ten przepis sprawi, że wylecicie z butów. Przepis jest bardzo praktyczny, gdyż niezjedzona zupa może posłużyć jako sos do mięs, ziemniaków itp. Masło orzechowe to bardzo uniwersalny produkt kulinarny. Słodko-słony-kremowy smak nadaje potrawom jedwabistości i egzotycznego akcentu. Przepis w sam raz na jesień. Sycący, rozgrzewający, poprawiający humor! Spróbujcie sami!
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 119
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 219
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 230
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5173
...ale pyszny.
Odsłon: 783
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 119
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 219
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 230
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5173
...ale pyszny.
Odsłon: 783
Składniki
Ćwiartki z kurczaka myjemy i przesmażamy na oleju z obu stron aż zbrązowieją. Usuwamy kurczaka i wrzucamy posiekane w kostkę warzywa. Krótko smażymy. Zalewamy ok. 1,5 l wody, dodajemy kurczaka, dodajemy łyżeczkę kurkumy, łyżeczkę cynamonu, pieprz, sól i gotujemy ok. 20-30 minut. Pod koniec odlewamy do odrębnego naczynia trochę wywaru i mieszamy z masłem orzechowym. Mieszamy aż masło się rozpuści całkowicie. Wszystko z powrotem dodajemy do zupy. Podawać z ryżem, szczyptą zieleniny i pokruszonymi orzechami.