Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa z mieloną wołowiną

Zupa z mieloną wołowiną

Autor:

Przepisów i artykułów: 71 Ocena: 187

Dodano:

Odsłon: 72

Zupa a'la chili con carne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięso posyp solą i pieprzem, wymieszaj. W garnku rozgrzej olej, wrzuć mięso i przesmaż.

  2. Cebulę obierz, posiekaj. Wrzuć do garnka z mięsem. Dodaj 3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę, wymieszaj. Zalej bulionem. Gotuj na małym ogniu przez 30 minut.

  3. Marchewki oczyść, pokrój w kostkę lub w plasterki. Obrane ziemniaki pokrój w kostkę. Warzywa dodaj do zupy, Gotuj jeszcze około 5 minut.

  4. Fasolkę oraz kukurydzę osącz z zalewy. Dodaj do zupy, posyp chili. Gotuj jeszcze około 3 minuty. Na koniec dodaj przecier pomidorowy. Dopraw do smaku solą, pieprzem i cukrem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń