Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa z mięsem i ciecierzycą"
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 128
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 312
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 350
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13147
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 84
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 128
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 312
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 350
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13147
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 84
Składniki
Ciecierzycę namoczyć na noc. Ugotować w świeżej wodzie. Mięso pokroić w średnią kostkę. Warzywa oczyścić, pokroić w kostkę. Groszek rozmrozić.
Cebulę posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę. Na oleju smażyć partiami mięso, usmażone przekładać do garnka. Zeszklić cebulę i czosnek, dodać do garnka z mięsem, zalać wodą (6 szklanek), dodać ziemniaki i marchewkę, listki laurowe, sól i pieprz.
Po kwadransie dodać resztę warzyw i ciecierzycę. Przyprawić kminkiem, oregano i kurkumą. Gotować ok. 15 minut, aż wszystkie będą miękkie.
Jeśli lubisz orientalne nuty w potrawach, dodaj do tej zupy szczyptę mielonego cynamonu lub świeżą kolendrę.Źródło: Twoje Imperium