Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa z młodą kapustą

Zupa z młodą kapustą

Autor:

Przepisów i artykułów: 338 Ocena: 9161

Dodano:

Odsłon: 1081

Przepyszna i bardzo aromatyczna zupa z dodatkiem białej młodej kapusty, pomidorów oraz dużej ilości koperku.

Składniki

  • 1 mała główka młodej kapusty
  • 3-4 średnie ziemniaki
  • 2 kostki mięsne
  • kilka liści laurowych
  • kilka ziaren ziela angielskiego
  • kilka drobiowych cienkich kiełbasek
  • puszka pomidorów
  • duża garść posiekanego koperku
  • mały kubeczek śmietany 18%
  • sól i pieprz do smaku
  • 1 łyżka cukru
> 6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Kapustę drobno siekamy i wrzucamy ją do garnka.

  2. Do kapusty dodajemy obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki oraz kostki mięsne.

  3. Do garnka dodajemy również pokrojone w plasterki kiełbaski drobiowe.

  4. Wszystko zalewamy wodą dokładnie mieszamy i dodajemy liście laurowe oraz ziele angielskie, a następnie gotujemy.

  5. Po około 20 minutach do gotującej się zupy dodajemy pomidory z puszki oraz cukier. Zupę gotujemy do miękkości warzyw.

  6. Kiedy warzywa w zupie będą miękkie, wówczas zdejmujemy zupę z ognia i dodajemy do niej koperek oraz śmietanę.

  7. Wszystko dokładnie mieszamy, doprawiamy sol oraz pieprzem i nakładamy na talerz. Smacznego !!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (13)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń