Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa z młodej kapusty ugotowana na karczku wieprzowym.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 81
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 168
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 195
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 81
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 168
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 195
Składniki
Wymyty, pokrojony w większą kostkę karczek gotujemy 30 minut we wrzącej osolonej wodzie razem z pokrojoną pietruszką, marchwią i ziemniakami. Po tym czasie dodajemy poszatkowaną kapustę, pastę rosołową, pomidory suszone, drobno pokrojoną natkę pietruszki, koper, czosnek, sól i pieprz do smaku. Gotujemy do miękkości składników. Jeżeli składniki zupy będą miękkie, próbujemy smak zupy, w razie potrzeby doprawiamy do smaku. Zupę podajemy na gorąco z pieczywem. Smacznego!!!