Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa z młodej kapusty.

Zupa z młodej kapusty.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1372 Ocena: 17190

Dodano:

Odsłon: 3986

Zupa z młodej kapusty ugotowana na karczku wieprzowym.

Składniki

  • młoda kapusta 1 główka
  • młoda marchew 3 szt.
  • młode ziemniaki 2 szt.
  • korzeń pietruszki 1 szt.
  • karczek wieprzowy 20 dag
  • Koperek
  • Natka pietruszki
  • sól do smaku
  • pieprz ziołowy do smaku
  • pasta rosołowa 1 łyżka
  • czosnek 2 ząbki
  • suszone pomidory 1 łyżka
> 6 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wymyty, pokrojony w większą kostkę karczek gotujemy 30 minut we wrzącej osolonej wodzie razem z pokrojoną pietruszką, marchwią i ziemniakami. Po tym czasie dodajemy poszatkowaną kapustę, pastę rosołową, pomidory suszone, drobno pokrojoną natkę pietruszki, koper, czosnek, sól i pieprz do smaku. Gotujemy do miękkości składników. Jeżeli składniki zupy będą miękkie, próbujemy smak zupy, w razie potrzeby doprawiamy do smaku. Zupę podajemy na gorąco z pieczywem.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń