Do góry

Dania główne Przepis na:

Zupa z młodej kapusty z klopsami i pyrami.

Zupa z młodej kapusty z klopsami i pyrami.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1315 Ocena: 15849

Dodano:

Odsłon: 271

Delikatna, wiosenna zupa z młodej kapusty podana z klopsikami i całymi młodymi kartofelkami.

Składniki

  • młoda kapusta 1 mała główka
  • marchew 1 szt.
  • suszona włoszczyzna 2 łyżki
  • Koperek
  • Natka pietruszki
  • klopsy 4 szt.
  • młode kartofle
  • Sól
  • Pieprz ziołowy
  • pasta rosołowa 1 łyżka
  • woda 1,5 litra
  • sok z kiszonej kapusty 50 ml
  • młode ziemniaki 6 szt. małe
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Zagotowujemy wodę z suszoną włoszczyzną, pastą rosołową i pokrojoną w kostkę marchewką. W między czasie kroimy kapustę, pokrojoną wkładamy do garnka z gotującym się bulionem warzywnym. Gotujemy do miękkości, podczas gotowania doprawiamy do smaku solą, pieprzem ziołowym i sokiem z kiszonej kapusty.

  2. Dodajemy klopsy, koper i natkę pietruszki. W między czasie gotujemy ziemniaki, ugotowane odlewamy z wody, posypujemy koprem. Zupę podajemy z klopsami i z 2 lub trzema całymi ziemniakami.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń