Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzają się nawet w zupie.
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 119
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 100
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 363
Prosty, smaczny deserek, przygotowany z galaretek i ubitej śmietany 30 %. Do...
Odsłon: 158
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 119
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 100
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 363
Prosty, smaczny deserek, przygotowany z galaretek i ubitej śmietany 30 %. Do...
Odsłon: 158
Składniki
W rondelku przygotowałem wywar mięsno warzywny: Skrzydełka, natki, grzyb, ziele angielskie, liść laurowy, seler, pietruszkę, łyżeczkę soli, pieprz w ziarnach, listek lubczyku zalałem zimną wodą (1,5 l), doprowadziłem do wrzenia, zmniejszyłem płomień i gotowałem 20 min. Wywar przecedziłem. W garnku na roztopionym maśle podsmażyłem starte na tarce do jarzyn marchewki i pietruszkę oraz pokrojone w kostkę ziemniaki. Zalałem gorącym wywarem i gotowałem jeszcze 15 min. Ogórki starłem na tarce o dużych oczkach, dodałem do zupy, gotowałem na małym ogniu 15 min. Zupę zabieliłem słodką śmietaną, do smaku doprawiłem sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Podałem z posiekanym koperkiem.