Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa z płatkami migdałowymi

Zupa z płatkami migdałowymi

Autor:

Przepisów i artykułów: 770 Ocena: 6575

Dodano:

Odsłon: 1

Wypróbowany przepis na "Zupa z płatkami migdałowymi"

Składniki

  • cebula
  • strączek ostrej papryczki chili
  • 35 dag brukselki
  • litr wywaru warzywnego (może być z kostki)
  • curry
  • wegeta
  • sól
  • cukier
  • łyżka płatków migdałowych
  • 50 ml śmietany
  • olej
  • łyżka mąki
  • trochę soku z cytryny (ok. 2 łyżek)
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Na oleju podsmaż posiekane chili i cebulę. Dodaj brukselkę i smaż razem. Wywar podgrzej, przypraw curry, zalej warzywa. Gotuj ok. 20 min. Wyjmij kilka brukselek, resztę zupy zmiksuj.

  2. Zupę zagęść śmietaną oraz mąką. Przypraw do smaku wegetą, sokiem z cytryny, solą. Udekoruj zrumienionymi płatkami migdałowymi oraz odłożonymi brukselkami.

  3. Paulina Borowska z Glinian

  4. Porcje 5. 40 min. Cena 1,60 zł. Kalorie 185 kcal.

    Źródło: Takie jest życie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń