Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa z pulpecikami

Zupa z pulpecikami

Autor:

Przepisów i artykułów: 314 Ocena: 4213

Dodano:

Odsłon: 1915

ta zupa jest efektem połączenia kilku przepisów, ale efekt jest naprawdę smakowity

Składniki

  • mięso mielone wieprzowe lub drobiowe ok 50 dag
  • kasza manna 2 łyżki
  • jajko
  • dymka
  • pieczarki 30 dag
  • fasolka mrożona 1/3 opak
  • por 1/2
  • mąka pszenna
  • serek topiony ziołowy 3/4 bloczka
  • koncentrat pomidorowy 2 łyżki
  • sól, pieprz, oregano, tymianek,
  • bulion 2 l
  • olej
3-4 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. 1. do mięsa wsypać kaszę, dodać jajko, pokrojoną dymkę, dodać sól, pieprz, sos sojowy, wyrobić mięso, odstawić na chwilę, formować małe pulpeciki, obtoczyć w mące,
    2. bulion zagotować, wrzucić pulpety, gotować ok 5 min, wyjąć,
    3. pieczarki obrać, pokroić, poddusić na odrobinie oleju,
    4. do bulionu , w którym gotowały się pulpety wsypać fasolkę, dodać koncentrat i pokrojonego w krążki pora, dodać rozdrobiony serek, doprawić zupę, dodać pulpety i chwilę jeszcze pogotować ,a koniec dodać zioła, zagotować,






    smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń