Do góry

Zupy Przepis na:

ZUPA Z PULPECIKAMI

ZUPA Z PULPECIKAMI

Autor:

Przepisów i artykułów: 19 Ocena: 413

Dodano:

Odsłon: 25325

Pyszna i pożywna zupka, w sam raz na zimę:) Przepis zdobyty ob mamy:)

Składniki

  • mięso mielone, 1 kg
  • woda, 3l
  • Pory (biała część), 3szt
  • Pieczarki (lub świeże grzyby z lasu), 0,5kg
  • masło (do smażenia), 2-3łyżki
  • Serek topiony (pieczarkowy lub śmietankowy), 3szt- te długie, prostokąciki
  • sos sojowy, kilka kropel
  • sól, pieprz, (do smaku)
5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso mielone doprawić tak jak na pulpety. Z gotowej masy formować malutkie pulpeciki. Wodę zagotować z 2-ma kostkami rosołowymi. Na gotującą wodę wrzucić pulpeciki i gotować ok. 15min.

  2. Pory(w krążki) i pieczarki(w kostkę) pokroić, podsmażyć na maśle i wrzucić do garnka. Gotować do miękkości.

  3. Serki roztopić w wywarze z zupy i z ciepłą wodą( niepełna szkl.) Wlać do zupy i jeszcze chwilkę podgotować. Doprawić do smaku + kilka kropel sosu sojowego.

  4. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń