Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupa z sałaty"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 22
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 80
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 167
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 194
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 22
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 80
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 167
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 194
Składniki
Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę. Sałatę podziel na liście, umyj, osusz. Kostkę rosołową rozpuść w 700 ml gorącej wody.
Olej rozgrzej w rondlu, zeszklij cebulę. Dodaj sałatę, zalej gorącym bulionem. Wymieszaj, gotuj 10 minut. Zmiksuj. Ew. przypraw do smaku. Przed podaniem dodaj śmietanę i grzanki.
<strong>Czas przygotowania 20 min, ilość porcji 4, cena za porcję 1 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie