Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa z serem frontiera blue i gruszkami"
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 37
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 87
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 181
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 37
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 87
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 181
Składniki
Nać selera odłóż do dekoracji, jego łodygę i gruszki umyj, obierz ze skórki i pokrój w kostkę. Zalej niewielką ilością wody i gotuj 15 minut. Ostudź, zmiksuj na gładki krem.
Do purée selerowo-gruszkowego dodaj bulion oraz 2/3 pokruszonego sera. Mieszając, podgrzewaj, aż ser się stopi. Dopraw solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Schłódź.
Dodaj śmietanę. Udekoruj listkami selera i kawałkami sera.
RADA: Zupę posyp suszonym różowym pieprzem. Jest smaczna także na zimno.Źródło: Olivia