Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa z szampanem i bazylią

Zupa z szampanem i bazylią

Autor:

Przepisów i artykułów: 249 Ocena: 2122

Dodano:

Odsłon: 10

Smaczny pomysł na "Zupa z szampanem i bazylią"

Składniki

  • 3 listki żelatyny
  • sok i starta skórka z 2 limonek
  • 75 g cukru pudru
  • pęczek bazylii
  • 250 g serka mascarpone
  • sól
  • 2 białka
  • 500 g truskawek
  • 100 g cukru
  • 250 ml szampana
  • bazylia i cukier puder do dekoracji
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Namocz żelatynę w wodzie (5 min). Wymieszaj sok ze skórką z limonki i połową cukru pudru. Podgrzewaj 2 min, zdejmij z ognia, wmieszaj żelatynę i odstaw. Zmiksuj liście bazylii z masą limonkową i mascarpone.

  2. Wymieszaj sól z pozostałym cukrem pudrem. Ubij białka na sztywno i delikatnie wymieszaj z solą oraz cukrem i masą mascarpone. Wstaw do lodówki na 3 godz. Pokrój truskawki. Odłóż kilka do dekoracji, a resztę zmiksuj z cukrem i szampanem. Rozlej do miseczek i dodaj do każdej porcji truskawki i liście bazylii. Łyżką namoczoną w gorącej wodzie nakładaj porcje musu.

  3. Czas przygotowania: 3,5 godz. Poziom: trudny. Porcja 350 kcal.

    Źródło: TV14

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń