Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupa z szampanem i bazylią"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 128
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 588
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 128
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 588
Składniki
Namocz żelatynę w wodzie (5 min). Wymieszaj sok ze skórką z limonki i połową cukru pudru. Podgrzewaj 2 min, zdejmij z ognia, wmieszaj żelatynę i odstaw. Zmiksuj liście bazylii z masą limonkową i mascarpone.
Wymieszaj sól z pozostałym cukrem pudrem. Ubij białka na sztywno i delikatnie wymieszaj z solą oraz cukrem i masą mascarpone. Wstaw do lodówki na 3 godz. Pokrój truskawki. Odłóż kilka do dekoracji, a resztę zmiksuj z cukrem i szampanem. Rozlej do miseczek i dodaj do każdej porcji truskawki i liście bazylii. Łyżką namoczoną w gorącej wodzie nakładaj porcje musu.
Czas przygotowania: 3,5 godz. Poziom: trudny. Porcja 350 kcal.Źródło: TV14