Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa z witaminą młodości"
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 26
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 69
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10513
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 95
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 26
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 69
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10513
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 95
Składniki
W garnku podgrzej 3 łyżki oleju rzepakowego, dodaj pokrojone w kostkę: cebulę, marchewkę, pół czerwonej papryki. Dodaj sól i pieprz do smaku. Duś przez 15 minut.
Kilogram pomidorów sparz, obierz ze skórki i pokrój w kostkę. Gdy warzywa w garnku zmiękną, dodaj do nich pomidory, 2 łyżki przecieru pomidorowego i wlej pół litra bulionu warzywnego. Gotuj przez 20 minut.
Przestudzoną zmiksuj na gładki krem. Dopraw solą oraz pieprzem. Dodaj kilka kropli oleju rzepakowego, udekoruj listkami bazylii.
Zrób grzankę z pesto: kromkę bułki posmaruj pesto bazyliowym. Zapiecz ją w piekarniku. Na gorącej połóż wiórki parmezanu.Źródło: Świat kobiety