Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
soczewica, podobnie jak i inne rośliny strączkowe, zawiera dużo łatwoprzyswajalnego białka, jest wiec wskazana w diecie wegetarian, 100 g ugotowanej soczewicy ma 116 kcal, więc nie mało ale jednocześnie zawiera sporo błonnika, co zapewnia mam na długo uczucie sytości, soczewica ma także wiele innych właściwości, przez co jej spożywanie korzystnie wpływa na nasze zdrowie
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 35
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 52
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 674
Szybka i smaczna
Odsłon: 11230
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 273
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 35
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 52
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 674
Szybka i smaczna
Odsłon: 11230
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 273
Składniki
1. soczewicę wypłukać, zalać wodą, odstawić na godzinkę, po tym czasie wstawić na kuchenkę, gotować na małym ogniu, 2. czosnek i cebulę posiekać, podsmażyć na oleju, dodać pokrojone marchewkę, selera i ziemniaki, kiedy soczewica będzie podgotowana dodać warzywa, gotować do miękkości, dodać koncentrat, doprawić solą, pieprzem i ziołami, smacznego