Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycąca i smaczna zupa na obiad.
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35849
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 132
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 236
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 267
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35849
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 132
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 236
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 267
Składniki
Wykonanie: Żołądki oczyścić z błonek, włożyć do wrzącej osolonej wody zaparzyć i odcedzić. Zalać ponownie wrzącą wodą, dodać listki laurowe, i pokrojony czosnek, kostki drobiowe i gotować na wolnym ogniu. Gdy żołądki będą już prawie miękkie dodać warzywa i ugotować do miękkości. Ugotowane żołądki możemy wyjąć z wywaru, pokroić w paski, włożyć z powrotem do zupy ale nie koniecznie, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Zaciągnąć śmietanką, posypać natką pietruszki lecz nie zagotować, po czym podawać.