Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa z żółtą fasolką szparagową

Zupa z żółtą fasolką szparagową

Autor: kamelcia

Przepisów i artykułów: 14 Ocena: 82

Dodano: 25.07.2011

Odsłon: 3364

Prosta,lekka i smaczna:))

Składniki

  • żółta fasolka szparagowa, 30-40 dag
  • skrzydełka z kurczaka, 4 sztuki
  • marchewka, 1 sztuka
  • pietruszka, 1 sztuka
  • seler, ćwiartka
  • przyprawy;vegeta,maggi,pieprz, według uznania
  • kostka warzywna Knorr, 1 sztuka
  • śmietana 12%, pól kubka
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Do garnka wlewamy 2,5-3 litry wody,wkładamy skrzydełka i kostkę warzywną,gotujemy

  2. Gdy zupa zacznie się gotować dodajemy przyprawy i wsypujemy fasolkę

  3. Po pół godziny wsypujemy pozostałe warzywa pokrojone w kostkę,dlatego tak robię,ponieważ wolę fasolkę dłużej pogotować aby była miękka i nie miała twardych nitek

  4. Kiedy warzywa będą już miękkie a zupa będzie miała dobry smak,śmietanę mieszamy z dwoma łyżkami zupy,dodajemy do zupy,zagotować i gotowe

  5. Zupę podaje z makaronem,ale można też z ziemniakami

  6. Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń