Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa zbójnicka

Zupa zbójnicka

Autor:

Przepisów i artykułów: 159 Ocena: 3957

Dodano:

Odsłon: 3438

Dla osób które lubią dobrze doprawione ostre potrawy

Składniki

  • 2 duże ziemniaki,1 marchewkę ,1 pietruszkę,plaster selery (około 10 dkg) 25 dkg kabanosów.pół słoika czerwonej konserwowej papry
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Na 1/5 litra wody wrzucić kostki rosołowe,bobkowy liść i angielskie ziele Następnie ziemniaki w drobno pokrojoną kosteczkę,w taką samą kostkę pokroić seler i pietruszkę marchew i wrzucić do wywaru.Gdy już wszystko będzie miękkie dołożyć kabanosy pokrojone w małe krążki,na końcu włożyć paprykę pokrojoną w małe paski,10 dkg koncentratu pomidorowego .Z jednej czy dwóch łyżek mąki i 3/4 szkl wody zrobić zaklepkę i zaciągnąć zupę .Na koniec doprawić zupę pieprzem (1/2 łyżeczki ostrej papryki ,1 łyżkę magi, 1 łyżkę cukru i osolić do smaku.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń