Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa ze świeżych maślaków

Przepis dnia 2013-10-12
Zupa ze świeżych maślaków

Autor:

Przepisów i artykułów: 236 Ocena: 6562

Dodano:

Odsłon: 2672

Kiedy mamy wysyp grzybów, warto przyrządzić taką pyszną zupę.

Składniki

> 6 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Ugotowałam bulion: udko kurczaka, 2 marchewki, 2 pietruszki, kawałek selera, 2 cebule, kawałek pora, kapusty, listek laurowy, 2 ziela angielskie, sól. Równocześnie z nastawieniem bulionu w rondelku przesmażyłam na oleju rzepakowym kilogram świeżych, obranych i umytych maślaków razem z 2 cebulami. Po około 20 minutach smażenia (a raczej gotowania we własnym sosie), dodałam grzyby do gotującej się zupy. Gotowałam około godzinę. Po tym czasie dodałam 5 ziemniaków pokrojonych w małą kostkę. Kiedy ziemniaki były gotowe, zabieliłam śmietaną, mocno opieprzyłam i posypałam natką pietruszki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 11 października 2013 Maślaczki nazbierane, przepis natychmiast do wykorzystania, za przepis "kciuka" zostawiam:-)

10 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 10 października 2013 Maślaczki to dla mnie najsmaczniejsze grzyby, tylko bardzo pracochłonne w obieraniu kapeluszy, zupa marzenie, zjadłabym natychmiast ! Pozdrawiam :))

16 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń