Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna. Lekka i aromatyczna. W sam raz na nadchodzące upały.
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 28
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 44
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 75
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10515
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 99
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 28
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 44
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 75
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10515
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 99
Składniki
Umyte mięso włóż do garnka. Zalej 2 litrami wody. Dodaj liście i ziele angielskie. Zagotuj. Ściągnij szumowiny. Dołóż oczyszczoną i obraną włoszczyznę. Gotuj przez pół godziny. Wyciągnij mięso i warzywa. Kurczaka podziel na mniejsze kawałki. Cebulę pokrój w kostkę. Ogórki zetrzyj na tarce na grubych oczkach. Kukurydzę odcedź na sitku. Cebulę i ogórki przesmaż na maśle do czasu aż warzywa zmiękną. Dołóż do buliony. Gotuj przez ok. kwadrans. Dodaj kukurydzę, mięso i posiekany koperek. Zabiel śmietaną u zagęść mąką. Dopraw sokiem z cytryny i cukrem. Posól i popieprz do smaku.