Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa ze świeżych warzyw z serkiem topionym

Zupa ze świeżych warzyw z serkiem topionym

Autor:

Przepisów i artykułów: 230 Ocena: 6336

Dodano:

Odsłon: 1732

Pyszna lekka, zdrowa zupa ze świeżych jarzyn z dodatkiem serka topionego co nadaje jej delikatny kremowy smak.

Składniki

  • 1,5 l rosołu
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • Kilka różyczek kalafiora
  • 10 brukselek
  • 3-4 ziemniaki
  • pół kostki serka topionego
  • 1 łyżeczka masła
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Zupę możemy ugotować na bazie rosołu który nam został ponieważ wtedy będzie ona zdrowa bez konserwantów. Oczywiście jeśli nie mamy rosołu a aż tak nie zależy nam aby zupa była zdrowa możemy zastąpić rosół bulionem (1,5 L wody i 2 kostki rosołowe).

  2. Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w większą kostkę i wrzucamy do zupy gotując przez 15 minut po tym czasie dokładamy pokrojoną marchewkę, selera, pietruszkę oraz brukselkę i różyczki kalafiora. Gotujemy przez kolejne 15 minut.

  3. Odlewamy nieco zupy do kubeczka i wkładamy serek topiony, mieszamy do rozdrobnienia i przelewamy do zupy. Dodajemy łyżeczkę masła.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń