Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna lekka, zdrowa zupa ze świeżych jarzyn z dodatkiem serka topionego co nadaje jej delikatny kremowy smak.
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 174
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 127
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1057
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 514
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 53
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 174
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 127
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1057
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 514
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 53
Składniki
Zupę możemy ugotować na bazie rosołu który nam został ponieważ wtedy będzie ona zdrowa bez konserwantów. Oczywiście jeśli nie mamy rosołu a aż tak nie zależy nam aby zupa była zdrowa możemy zastąpić rosół bulionem (1,5 L wody i 2 kostki rosołowe).
Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w większą kostkę i wrzucamy do zupy gotując przez 15 minut po tym czasie dokładamy pokrojoną marchewkę, selera, pietruszkę oraz brukselkę i różyczki kalafiora. Gotujemy przez kolejne 15 minut.
Odlewamy nieco zupy do kubeczka i wkładamy serek topiony, mieszamy do rozdrobnienia i przelewamy do zupy. Dodajemy łyżeczkę masła.