Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa ziemniaczana z imbirem"
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 263
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 263
Składniki
Ziemniaki oraz włoszczyznę obierz, opłucz. Warzywa (oprócz marchewki) pokrój w kostkę. Przełóż do garnka. Wlej 1 i 1/2 l wrzątku. Dołóż przyprawy. Wkrusz kostki bulionowe. Gotuj 30 min.
Cebulę oraz czosnek obierz, posiekaj. Mięso pokrój w kostkę, a cukinię oraz marchewkę – na kawałeczki. Rozgrzej oliwę, zrumień na niej mięso. Dołóż warzywa i smaż ok. 10 min. Kiedy ziemniaki będą miękkie, zupę zmiksuj. Dodaj kurczaka z warzywami z patelni. Zagotuj. Przypraw solą, pieprzem i imbirem. Posyp ziołami.
Jedna porcja zawiera: 320 kcalŹródło: Tina