Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa ziemniaczana z łososiem"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 78
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 39
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 104
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 78
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 39
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 104
Składniki
Ziemniaki i włoszczyznę obierz, umyj, pokrój w cząstki (poza selerem). Łososia umyj, skrop sokiem z cytryny. Pokrojoną włoszczyznę i ziemniaki włóż do garnka, dodaj liść laurowy, ziele angielskie i gotuj 20 minut.
Łososia wraz z sokiem z cytryny dodaj do wywaru, gotuj 15 minut. Wyjmij go z zupy. Do zupy dodaj śmietanę i serki topione. Zagotuj. Włóż cząstki łososia, gotuj kilka minut.
Czas: około 60 minut
Gotując zupę, wybieraj ziemniaki mączyste, które zawierają dużo skrobi i delikatnie się rozpadną. Jeśli jednak lubisz twardsze odmiany, również możesz je wykorzystać do zupy, będzie ona mniej gęsta, a ziemniaki zachowają swój kształt.Źródło: Dobry Tydzień