Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa ziemniaczana z mięsem i rozmarynem"
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 26
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 42
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 73
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10515
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 97
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 26
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 42
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 73
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10515
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 97
Składniki
Mięso umyj, pokrój w kostkę podsmaż w 2 łyżkach oleju. Warzywa obierz, umyj, marchew pokrój w kostkę. Podsmażone mięso włóż do garnka, zalej 1,3 l wody, dodaj liść laurowy, ziele angielskie i gotuj pół godziny, zdejmując szumowiny. Dodaj warzywa i gotuj jeszcze przez godzinę.
Ziemniaki obierz, umyj, pokrój w dużą kostkę. Połóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, skrop pozostałym olejem, posyp rozmarynem, solą i gałką muszkatołową. Piecz przez 40 min w temp. 200 °C.
Do gotowego wywaru dodaj upieczone ziemniaki. Gotuj do całkowitej miękkości ziemniaków. Zupę przypraw solą i pieprzem.
Czas: około 2 godzinyŹródło: Dobry Tydzień