Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa ziołowa

Zupa ziołowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 19 Ocena: 143

Dodano:

Odsłon: 833

Zupa powstała całkowicie przez przypadek, ale jest bardzo smaczna i przede wszystkim zdrowa i lekko strawna.

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Na początek musimy zagotować 2 litry wody. Wlać ja do garnka i od razu dodać kostki rosołowe. Wymieszać, aż się rozpuszczą, po czym odstawić do całkowitego wystygnięcia.

  2. W międzyczasie pociąć do małej miseczki szczypiorek, natkę pietruszki i koperek.

  3. Ziemniaki obrać i pokroić w kosteczkę.

  4. Kiedy wywar już wystygnie ulać z niego szklankę. Wlać go do miseczki i dodać trochę śmietany i 3 łyżki mąki. Energicznie mieszać.

  5. Na palniku postawić garnek z wywarem. Dodać wędzone mięso, ziemniaki oraz wlać ulany poprzednio wywar z miseczki. Ciągle mieszają, aby się nie ścięło.

  6. Kiedy już wymieszamy wsypać zioła, dodać szyptę bazylii i szczyptę ziół prowansalskich.

  7. Gotujemy do momentu, kiedy ziemniaki będą już miękkie.

  8. Zamiast ziemniaków możemy dodać grzanki, ale dopiero przy podawaniu zupy.

  9. Smacznego:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Boschka 29 maja 2011 Pytanie być może banalne, ale... Na te dwa litry wody ile ziemniaczków - tak mniej więcej? żebym "kartoflanki" nie ugotowała;D Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń