Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa ziołowa z serkiem kanapkowym

Zupa ziołowa z serkiem kanapkowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 3277 Ocena: 28005

Dodano:

Odsłon: 1

Smaczny pomysł na "Zupa ziołowa z serkiem kanapkowym"

Składniki

  • 2
  • 5 dag orzeszków piniowych
  • 2 pęczki trybuli
  • 1 cebula
  • 1 łyżka masła
  • 3/4 l bulionu
  • 20 dag kremówki
  • 4 rzodkiewki
  • 20 dag serka kanapkowego
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. czas ok. 25 min; porcja – 380 kcal, cena 3 zł

  2. Orzeszki wsyp na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu i zrumień. Przestudź, drobno posiekaj. Opłucz i osusz na papierowym ręczniku kuchennym trybulę. Oderwij listki z gałązek (kilka odłóż), grubo posiekaj.

  3. Cebulę obierz, pokrój w kostkę. W dużym rondlu lub garnku o grubym dnie rozgrzej masło. Przesmaż cebulę. Dodaj posiekaną trybulę oraz bulion. Gotuj kilka minut na średnim ogniu. Pod koniec wlej kremówkę, wymieszaj.

  4. Rzodkiewki opłucz, pokrój w cienkie plasterki. 1/4 porcji serka dodaj do ugotowanego wywaru z kremówką. Zdejmij z ognia, zmiksuj na gładki krem. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.

  5. Krem rozlej do talerzy. Łyżeczką nakładaj pozostały serek. Rozłóż plasterki rzodkiewek. Posyp zupę orzeszkami, ozdób odłożoną trybulą.

    Źródło: Świat kobiety

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń