Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupa ziołowa z serkiem kanapkowym"
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 31
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 166
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 223
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 774
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1824
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 248
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 31
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 166
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 223
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 774
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1824
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 248
Składniki
czas ok. 25 min; porcja – 380 kcal, cena 3 zł
Orzeszki wsyp na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu i zrumień. Przestudź, drobno posiekaj. Opłucz i osusz na papierowym ręczniku kuchennym trybulę. Oderwij listki z gałązek (kilka odłóż), grubo posiekaj.
Cebulę obierz, pokrój w kostkę. W dużym rondlu lub garnku o grubym dnie rozgrzej masło. Przesmaż cebulę. Dodaj posiekaną trybulę oraz bulion. Gotuj kilka minut na średnim ogniu. Pod koniec wlej kremówkę, wymieszaj.
Rzodkiewki opłucz, pokrój w cienkie plasterki. 1/4 porcji serka dodaj do ugotowanego wywaru z kremówką. Zdejmij z ognia, zmiksuj na gładki krem. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Krem rozlej do talerzy. Łyżeczką nakładaj pozostały serek. Rozłóż plasterki rzodkiewek. Posyp zupę orzeszkami, ozdób odłożoną trybulą.Źródło: Świat kobiety