Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupka ryżowa z żółtkiem po 6. miesiącu"
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 103
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 744
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 834
Polecam.
Odsłon: 578
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 478
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 103
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 744
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 834
Polecam.
Odsłon: 578
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 478
Składniki
Jarzyny starannie umyj pod bieżącą wodą, obierz, opłucz i pokrój na drobne kawałki.
Warzywa włóż do wrzątku, a następnie gotuj do miękkości.
Jajko umyj w gorącej wodzie, sparz i ugotuj na twardo. Delikatnie oddziel białko od żółtka.
Do ugotowanych warzyw dodaj pół przetartego na miazgę żółtka.
Kaszkę rozrób w około 50 ml przegotowanej wody.
Połącz wszystkie i dokładnie zmiksuj.
Dodaj masło lub oliwę i ponownie zagotuj zupkę.
<strong>Przepisy: Małgorzata Strucińska, dietetyk</strong>Źródło: Mam dziecko