Do góry

Dania główne Przepis na:

Żurek ekspresowy

Żurek ekspresowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 263 Ocena: 6697

Dodano:

Odsłon: 10116

Szybki, nie wymagający dużego nakładu pracy.

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Smalec lub olej rozgrzewamy na patelni, wrzucamy na to porwane kawałki chleba. Smażymy, aż się zrumienią, dodajemy posiekany czosnek i kminek i jeszcze chwilę smażymy. Odstawiamy z ognia.

  2. Żurki przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu, dodajemy do tego podsmażony chleb i natkę pietruszki i gotujemy około 20 minut. Pod koniec przyprawiamy solą i pieprzem. Żurek można zmiksować, będzie miał gładką konsystencję.

  3. Podajemy z jajkiem na twardo lub w wydrążonym chlebie lub bułce, udekorowane natką. Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Ania_O 23 czerwca 2010 ciekawy pomysł z tym chlebkiem... wypróbuję na pewno

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń