Do góry

Zupy Przepis na:

żurek na boczku z białą kiełbasą i pieczarkami

żurek na boczku z białą kiełbasą i pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 29 Ocena: 128

Dodano:

Odsłon: 251

Bardzo wyjątkowy smak,u mnie w domu znika do ostatniej kropli.

Składniki

  • kawałek boczku surowego wędzonego
  • 4 białe kiełbaski bawarskie
  • włoszczyzna
  • 4 duże pieczarki
  • śmietana 30 %
  • ziemniaki
  • przyprawy
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Na początku robię wywar z boczku z włoszczyzną i liściem laurowym. Gdy boczek jest prawie miękki dodaję kawałki białej kiełbasy .Następnie wyciągam boczek i włoszczyznę ,doprawiam kostką rosołową,pieprzem,majerankiem,solą .Po chwili wkrawam pieczarki w plastry.Po kilku minutach wlewam żurek swój lub kupny (od króla najlepszy) . Gdy żurek po gotuję się chwilę doprawiam szczyptą cukru,magi (jak kto lubi) i zalewam lekko śmietaną tylko by go lekko zagęścić .

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń