Do góry

Przekąski Przepis na:

żurek na króliku

żurek na króliku

Autor: anetas197601

Przepisów i artykułów: 255 Ocena: 6983

Dodano: 02.02.2013

Odsłon: 4620

niepowtarzalny smak :)) warto spróbować

Składniki

  • resztki mięsa, głowa, kości po porcjowaniu królika
  • żurek w butelce lub barszcz biały
  • 1 kostka rosołowa warzywna
  • vegeta, pieprz, zioła prowansalskie, liść laurowy, 2 ziarenka ziela angielskiego
  • 3 ząbki czosnku
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. resztki z królika włożyć do garnka i gotować ok 30 min. Następnie do drugiego garnka przecedzić przez sitko wywar. Do wywaru dać kostkę rosołową, przyprawy i gotować koło 15 min. Barszcz lub żurek dobrze wymieszać w butelce następnie wlać do gotującego się wywaru dodać czosnek, doprawić do smaku. Doprowadzić do wrzenia i gotowe. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

capri 02 lutego 2013 w takim razie koniecznie trzeba spróbować ! 5 ode mnie Anetko :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

anetas197601 02 lutego 2013 ja pierwszy raz przyrządzałam królika, u znajomych zasięgnęłam języka no i wyszło :)))

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

agatokaj 02 lutego 2013 Ja również robię taki barszcz mięso z całego królika wykorzystuję do pasztetu.A barszcz na 5 pozdrawiam:)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń