Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Żurek na zakwasie"
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 34
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 167
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 224
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 774
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1824
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 249
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 34
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 167
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 224
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 774
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1824
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 249
Składniki
Tuszkę królika umyj.
Warzywa obierz, zalej 2 litrami wody, dodaj mięso, ziele angielskie, liść laurowy oraz suszone grzyby. Gotuj 45 minut.
Po upływie tego czasu wywar przecedź, dorzuć pokrojoną cienką wędzoną kiełbasę oraz boczek i gotuj 10 minut. Po tym czasie dolej zakwas żytni, wymieszany z przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Na koniec połącz żurek ze śmietaną z chrzanem, maje rankiem oraz solą i pieprzem.
50 min ? Stopień trudności: średnie ? Kalorie: 200
<strong>Agata Skiba z Łabędziowa</strong>Źródło: Super TV