Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Żurek na zakwasie"
Smaczna pasta jajeczna z wiejskich jajek od kur zielononóżek, bardzo lubię pa...
Odsłon: 36
Zbliżające się święta wielkanocne zainspirowały mnie do stworzenia czegoś wyj...
Odsłon: 1028
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 340
Smaczna pasta jajeczna z wiejskich jajek od kur zielononóżek, bardzo lubię pa...
Odsłon: 36
Zbliżające się święta wielkanocne zainspirowały mnie do stworzenia czegoś wyj...
Odsłon: 1028
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 340
Składniki
Tuszkę królika umyj pod bieżącą wodą.
Warzywa obierz, zalej 2 litrami wody, dodaj mięso, ziele angielskie, liść laurowy oraz suszone grzyby. Gotuj około 45 minut.
Po upływie tego czasu wywar przecedź, dorzuć pokrojoną cienką wędzoną kiełbasę oraz boczek i gotuj 10 minut. Wtedy dolej zakwas żytni, wymieszany z przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Na koniec połącz żurek ze śmietaną z chrzanem, majerankiem oraz solą i pieprzem. Danie podawaj z jajkiem.
Czas przygotowania: 50 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 200. Stopień trudności: średnie.Źródło: Telemax