Do góry

Dania główne Przepis na:

Żurek "Ekspresowy"

Żurek Ekspresowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 82 Ocena: 1410

Dodano:

Odsłon: 17739

ŁATWY ,SZYBKI,SMACZNY

Składniki

  • WYWAR NA KOŚCIACH LUB JAK KTO WOLI, 2-2,5 L
  • ŻUREK W BUTELCE/Z "BIEDRONKI"/, 1 SZT.
  • KIEŁBASA PODWAWELSKA, 1 PĘTO
  • Boczek wędzony, 20 DAG.
  • cebula średnia, 1 SZT.
  • Jaja, 5 SZT,
  • czosnek, 2 ZĄBKI
  • PRZYPRAWY:PIEPRZ,SÓL,MAJERANEK, DO SMAKU
  • liść laurowy, 1 DUŻY
  • ziela angielskie, 4 ZIARENKA
5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. POKROIĆ DROBNIUTKO BOCZEK DODAĆ POKROJONĄ CEBULKĘ,DODAĆ DO GOTUJĄCEGO SIĘ WYWARU,NASTĘPNIE POKROJONĄ W TALARKI KIEŁBASĘ ,WRZUCIĆ LIŚĆ LAUROWY I ZIELE I WLAĆ ZAKWAS,CHWILĘ POGOTOWAĆ.NA KONIEC DODAĆ OK.1 ŁYŻKI MAJERANKU.JAJKA UGOTOWAĆ NA TWARDO JA DODAJĘ DO GARNKA Z ŻURKIEM MOŻNA ODDZIELNIE UGOTOWAĆ ZIEMNIAKI/CAŁE/I TEŻ DODAĆ NO I GOTOWE.SMACZNEGO!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń