Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 336
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 208
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34168
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 160
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 336
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 208
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34168
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 160
Składniki
Zakwas: mąkę wsyp do słoja, dodaj czosnek, zalej ciepłą wodą. Wymieszaj, nakryj gazą. Odstaw zakwas na 5 dni.
Żurek: warzywa oraz kości zalej 2 litrami wody, dodaj przyprawy i gotuj, aż mięso będzie odchodzić od kości.
Wywar przecedź. Włóż pokrojone ziemniaki, gotuj, aż będą miękkie. Wlej zakwas, dodaj podsmażoną kiełbasę, czosnek oraz cebulę. Zagotuj. Przypraw solą, pieprzem, majerankiem.
Porcje 6. 35 min. Cena 1,58 zł. Kalorie 465 kcal.
<strong>Przepis przysłała Jolanta Główka z Chorzowa</strong>Źródło: Bella Relaks