Do góry

Desery Przepis na:

Żurek śląski

Żurek śląski

Autor:

Przepisów i artykułów: 450 Ocena: 3814

Dodano:

Odsłon: 7

Smaczny pomysł na "Żurek śląski"

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Zakwas: mąkę wsyp do słoja, dodaj czosnek, zalej ciepłą wodą. Wymieszaj, nakryj gazą. Odstaw zakwas na 5 dni.

  2. Żurek: warzywa oraz kości zalej 2 litrami wody, dodaj przyprawy i gotuj, aż mięso będzie odchodzić od kości.

  3. Wywar przecedź. Włóż pokrojone ziemniaki, gotuj, aż będą miękkie. Wlej zakwas, dodaj podsmażoną kiełbasę, czosnek oraz cebulę. Zagotuj. Przypraw solą, pieprzem, majerankiem.

  4. Porcje 6. 35 min. Cena 1,58 zł. Kalorie 465 kcal.

  5. Przepis przysłała Jolanta Główka z Chorzowa

    Źródło: Bella Relaks

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń