Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 78
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 39
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 105
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 78
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 39
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 105
Składniki
Wywar warzywny doprowadzam do wrzenia, dodaję listki laurowe i starty na drobnej tarce imbir. Obrane ziemniaki kroję w kostkę, wrzucam do wywaru, gotuję 10 minut. Następnie dodaję pokrojoną w grubsze plastry białą kiełbasę.
Do zupy wlewam zakwas oraz śmietanę. Gotuję 5 minut. Cebulę kroję w piórka i przesmażam na suchej patelni, dodaję do zupy wraz ze zmiażdżonym czosnkiem. Doprawiam do smaku kminkiem, tymiankiem, majerankiem, solą i pieprzem.
Jajka gotuję na twardo. Żurek podaję w głębokich talerzach z ćwiartkami jajek.
Czas przygotowania 55 minut. Cena jednej porcji około 2,50 zł
Wartość odżywcza jedne j sztuki 155 kcal Białko 11 g/Tłuszcz 10 g/Węglowodany 29 g
Anna Góralska, Lidzbark.Źródło: Rewia