Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 220
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 438
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 467
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 220
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 438
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 467
Składniki
Włoszczyznę oraz cebulę obierz i drobno pokrój. Włóż do garnka, zalej wodą i dodaj liść laurowy, ziarenka pieprzu, ziela angielskiego oraz sól. Gotuj godzinę na małym ogniu.
Zupę przecedź, a do wywaru dodaj zakwas, po czym zagotuj. Następnie dolej śmietanę zmiksowaną z mąką. Przypraw do smaku solą i majerankiem.
Ugotowane na twardo jajka przekrój na po łówki lub ćwiartki.
Kiełbasę pokrojoną w plasterki przesmaż na niewielkiej ilości oleju.
Wlej żurek do talerzy. Do każdej porcji włóż kiełbasę i jajka. Udekoruj zupę natką pietruszki.Źródło: Kurier TV