Do góry

Dania główne Przepis na:

Żurek z jajkiem i kiełbasą

Żurek z jajkiem i kiełbasą

Autor:

Przepisów i artykułów: 592 Ocena: 5016

Dodano:

Odsłon: 10

Przepis wart wypróbowania: "Żurek z jajkiem i kiełbasą"

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Kiełbasę wrzuć do wrzątku, dodaj ząbek czosnku, liść laurowy, obraną włoszczyznę i cebulkę. Dopraw solą oraz pieprzem i gotuj ok. 20 minut.

  2. Odcedź wywar i włóż do niego pokrojone w paski pieczarki. Dolej zakwas wymieszany ze śmietaną i gotuj kolejne 10 minut.

  3. Rozlej zupę do miseczek. Umieść w nich kawałki kiełbasy i ugotowanego jajka.

  4. Maria Koper z Koronowa

    Źródło: Super TV

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń