Do góry

Desery Przepis na:

ZWIEBAK

ZWIEBAK

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 0

Dodano:

Odsłon: 1587

smakuje wszystkim bez wyjatku :)

Składniki

5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Zmiksować sucharki, wysypać je do żaroodpornego naczynia lub tortownicy o średnicy 22-25cm,zasypać je cukrem (2 łyżki) i zalać je roztopionym masłem (mozna wymieszać) wstawić do ciepłego iekarnika i piec 7` w termoobiegu 10` bez

  2. Śmietanę ubić,w innym naczyniu zmiksować twaróg z cukrem pudrem i szczypta soli. Wszystko razem wymieszać. Wylać masę na sucharki ( ostudzone) i wstawić do lodówki ( mozna dodać żelatyny ale nie jest to konieczne)

  3. Galaretkę zrobić z malinami, dodaj cukier, jak ostygnie zalej masę z lodówki i ponownie zostaw na kilka godzin w lodówce

  4. Podawaj z Bitą śmietaną

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

didu69 22 września 2011 w etapie II ucieło info " 1 flizanka śmietany 30%, a galaretka naturalnie malinowa lub truskawkowa robiona wg. przepisu na torebce tylko dodajemy maliny.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

basska74 10 września 2010 Jaka śmietana?Jaka galaretka?Czy tylko ja niewiele rozumiem z tego przepisu?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń