Do góry

Desery Przepis na:

Zwijaniec francuski

Zwijaniec francuski

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 2

Dodano:

Odsłon: 563

Niesamowity, mocno kokosowy smak, idealny do popołudniowej kawy.

Składniki

1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ubijamy białka i włączamy piekarnik na 180oC

  2. Do białek wlewamy joghurt naturalny i miksujemy razem,

  3. Dodajemy cukier, proszek do pieczenia i mieszamy.

  4. W tym czasie rozpuszczamy w rondelku masło, dodajemy śmietankę, cukier waniliowy. Gdy masło się połączy ze śmietanką dodajemy wiórki kokosowe i cukier puder, energicznie mieszamy, aż masa nabierze bardzo gęstej konsystencji. Jeżeli wyszła za rzadka, czekamy aż ostygnie i dodajemy masła.

  5. Ciasto zrobione wcześniej wylewamy na kwadratową blachę wyłożoną papierem i pieczemy ok 30 minut.

  6. Gdy ciasto nabierze ładnego, złotego koloru wyciągamy i smarujemy nadzieniem, kropimy trochę sokiem z cytryny i opcjonalnie posypujemy makiem. Zwijamy naszego zawijasa i kroimy na skos. Posypujemy cukrem pudrem. Idealnie pasuje do kawy bądź lemoniady.

Twoje notatki do przepisu

Polecane przepisy: zwijaniec

Zobacz więcej

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń