Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja idealnego deseru na afrykańskie upały: zimny, lekki, a do tego bajecznie kolorowy. Przygotowanie jest banalne, mogą zrobić go nawet dzieciaki. Wystarczy kilka galaretek różnego koloru, serki homogenizowane i trochę gorącej wody. Potem już tylko kilka godzin w lodówce i można cieszyć kubki smakowe.
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 60
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 171
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 218
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 408
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 60
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 171
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 218
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 408
Składniki
Rozpuścić galaretki niebieskie w 500 ml gorącej wody (nie wrzątek), wystudzić, dodać 3 serki truskawkowe, wymieszać rózgą do uzyskania jednolitej konsystencji. Wylać do wyłożonej szczelnie folią aluminiową tortownicy o średnicy 26 cm, wstawić do lodówki do stężenia na około pół godziny. To samo powtórzyć z galaretkami truskawkowymi, wymieszać z 3 serkami waniliowymi, wylać na warstwę niebieską, wstawić do lodówki do stężenia. Ostatnią warstwę przygotować z galaretek o smaku cytrynowym, tak, jak poprzednie, z pozostałymi serkami. Zostawić na kilka godzin w lodówce, aby dobrze stężało. Podawać ze świeżymi truskawkami, udekorowane kolorową posypką cukrową.