Do góry

Przekąski Przepis na:

Żywieckie kwiaty

Przepis dnia 2012-10-07
Żywieckie kwiaty

Autor: OstraNaSlodko

Przepisów i artykułów: 111 Ocena: 806

Dodano: 03.10.2012

Odsłon: 2436

Pyszne , piękne kwiaty w sam raz na śniadania! Nie tylko dla dzieci :)

Składniki

> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mąkę, sól , żółtko i masło siekamy nożem . Rozkruszamy palcami i dodajemy 1 łyżkę zimnej wody. Zagniatamy całość , zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na ok. 20 min. Po wyciągnięciu rozwałkowujemy na opruszonej mąką stolnicy i wycinamy szklanką koła. Na każdym kole układamy po 2 plasterki kiełbasy żywieckiej.

  2. Przykrywamy drugim kołem , lekko dociskamy. Rozcinamy w kilku miejscach i delikatnie skręcamy tworząc " wiatraczki ". Układamy na blasze i pieczemy ok.15 min. w temp. 200C. Ozdabiamy i zajadamy ciepłe! Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń