Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Piernikowe talarki"
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 103387
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2007
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5876
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5870
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 103387
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2007
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5876
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5870
Składniki
Miód, masło i cukier ogrzewaj w rondelku do rozpuszczenia. Lekko ostudź, dodaj szczyptę soli, płaską łyżkę sody, przyprawę do pierników, 2 łyżki skórki pomarańczowej i jajka.
Mąkę przesiej z 2 łyż- kami kakao, dodaj masę miodową. Starannie zagnieć ciasto, odłóż na dobę do lodówki. Następnie rozwałkuj na płat. Wycinaj talarki, piecz 15 min w 180 st. Czekoladę rozpuść w gorącej kąpieli wodnej. Polej ostudzone talarki, ozdób migdałami.
Czas ok. 60 min; porcja – 100 kcal, cena 30 gr.Źródło: Świat kobiety