Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Czerwone medaliony z indyka"
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6377
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154821
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1044
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 467
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6377
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154821
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1044
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 467
Składniki
Każdy kotlet zawiń w folię spożywczą i delikatnie zbij tłuczkiem. Wymieszaj keczup z mieloną papryką, szczyptą soli i pieprzu oraz 1 łyżeczką oleju. Przygotowaną marynatą posmaruj kotlety, odstaw je na 20 minut. Po tym czasie oczyść kotlety z marynaty, usmaż je z obu stron.
Papryki na sos umyj, przetnij na połowy, dokładnie oczyść z gniazd nasiennych. Połówki miąższu posmaruj cienko olejem, piecz w 180oC przez 20-30 minut. Cebulkę obierz, posiekaj i podsmaż na 1 łyżeczce oleju. Z upieczonej papryki zdejmij skórkę, miąższ zmiksuj, wymieszaj z cebulką i sokiem, dopraw papryką i cynamonem. Podgrzewaj 10 minut. Kotlety przed podaniem polej sosem, posyp natką.
Tortownicę wyłóż folią spożywczą. Przelej masę. Na wierzchu zrób patyczkiem lub łyżeczką niewielkie wgłębienia. Włóż w nie umyte i osuszone maliny. Sernik wstaw do lodówki na całą noc. Podawaj udekorowany listkami mięty.Źródło: Naj