Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Farmerski frykas z sadzonym jajkiem"
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6385
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154822
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1044
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 467
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6385
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154822
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1044
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 467
Składniki
Przygotuj porcję podstawowego ciasta na pizzę. W czasie zagniatania do składników dodaj sporą szczyptę gałki muszkatołowej. Odstaw ciasto do wyrośnięcia.
Pomidory zmiksuj. Wymieszaj z koncentratem. Przypraw solą, pieprzem i słodką papryką. Tymianek posiekaj, połowę domieszaj do sosu.
Wyrośnięte ciasto ponownie zagnieć, podziel na 8 porcji. Każda rozwałkuj na owalny placek. Ułóż je na dużej blasze przykrytej pergaminem. Posmaruj pomidorowym sosem. Wstaw na 10 minut do piekarnika rozgrzanego do temp. 200 st.
Potem pizze wyjmij, obłóż groszkiem, posiekanymi dymkami oraz mozzarellą pokrojoną w plasterki. Na każdy placek wbij jajko. Posyp resztą tymianku. Ponownie wstaw do piekarnika i piecz jeszcze 10-12 minut. Udekoruj listkami bazylii.Źródło: Tina