Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdecydowanie najszybsza i najprostsza kuchnia na świecie. Obok tajskiej, nie dorówna jej nic. Świeże smaki, prosto z działki. Niewiele potrzeba, a tak wielu marnuje tak zwyczajny, jednak niezwyczajny składnik. Futka dostarcza nam wielu inspiracji.
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6782
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154836
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1045
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 472
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6782
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154836
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1045
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 472
Składniki
Dobra, powtarzam się…makaron Makaron gotujemy w trakcie przygotowywania tzw. otoczki. Pesto: Natkę marchewki dokładnie myjemy, osuszamy i oddzielamy listki od łodyg. Listki przekładamy do blendera wraz z ząbkami czosnku, lekko uprażonymi orzeszkami piniowymi i startym parmezanem. Wszystko zalewamy oliwą z oliwek i miksujemy dla właściwego połączenia składników. Gotowe pesto doprawiamy do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem. Cytat: Futka Do nagrzanego garnka z pesto wrzucamy makaron. Dolewamy wodę z makaronu wg upodobań. Dokładnie łączymy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.