Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki na bazie farszu z ryżu i kaszy oraz grzybów.
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6378
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154821
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1044
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 467
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6378
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154821
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1044
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 467
Składniki
- sparzyć kapustę - ugotować ryż i kaszę
Przygotować farsz; - pokroić drobno pieczarki i cebulę - suszone grzyby sproszkować przy użyciu blendera Powyższe składniki podsmażyć na oleju rzepakowym, dodać przyprawy i 2 łyżki koncentratu pomidorowego. Połączyć z ryżem i kaszą i sproszkowanymi grzybami(grzyby leśne dodadzą aromatu), dobrze wymieszać.
Z listków kapusty i farszu uformować gołąbki Zalać wodą, lekko osolić. Dodać resztę koncentratu i gotować na średnim ogniu do miękkości kapusty. Ja zrobiłam w sosie własnym. Jeśli wolicie gęściejszy sos, użyjcie do zagęszczenia mąki.