Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszne gołąbki z kaszą gryczaną oraz pieczarkami. Gołąbki sprawdzą się na obiad jak również na święta
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6383
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154822
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1044
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 467
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6383
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154822
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1044
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 467
Składniki
Liście kapusty sparzyć. Kasze ugotować w osolonej wodzie. Pieczarki oraz cebulę pokroić i usmażyć razem na patelni. Smażyć do momentu aż wyparuje woda z pieczarek. Pod koniec smażenia dodać czosnek przeciśnięty przez praskę oraz przyprawy. Kaszę gryczaną wyjąć z torebek, przełożyć do większej miski, dodać pieczarki oraz jajko. Całość wymieszać. Na sparzone liście kapusty nałożyć farsz, gołąbki dobrze zawinąć. Na dno dużego garnka wyłożyć liście kapusty a na nie ciasno poukładać gołąbki. Zalać bulionem tak mniej więcej do połowy gołąbka i gotować do miękkości. Smacznego!