Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam smak hamburgerów: świeżo upieczone mięso, smaczny sos i pyszne dodatki. Niestety często podczas konsumpcji wszystko wycieka z wielkiej buły co nie wygląda zbyt apetycznie a dodatkowo można pobrudzić bluzkę czy sukienkę. Dlatego w domu przygotowuję "dekonstrukcję hamburgera" podając wszystkie składniki hamburgera na jednym talerzu ale oddzielnie a bułkę zastępuję frytkami. Domowo, smacznie i praktycznie:)
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6343
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154818
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1041
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 466
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6343
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154818
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1041
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 466
Składniki
Przygotowujemy mięso: cebulę obieramy, drobno siekamy i podsmażamy na oleju. Usmażoną cebulę dodajemy do mięsa mielonego, wbijamy jajko, doprawiamy do smaku i dokładnie wyrabiamy. Następnie formujemy 4 burgery i smażymy na patelni grillowej po 3-5 min z każdej strony - w zależności od grubości kotletów i upodobania rodzaju wysmażenia/ Żółty ser, pomidory i ogórki kroimy w plastry. Cebulę kroimy w cienkie plasterki. Majonez mieszamy z keczupem. Na dwóch talerzach układamy plastry ogórków, pomidorów /a na nim cebulę/ i sera żółtego. Obok kładziemy usmażone kotlety z mięsa mielonego /-żółty ser możemy położyć na gorące mięso by się roztopił/. Dodajemy sos majonezowo-keczupowy. Na koniec dodajemy frytki - u mnie kupne, do upieczenia na blaszce w piekarniku.