Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Waniliowe kluski kładzione z serka homogenizowanego.
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6394
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154823
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1044
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 467
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6394
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154823
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1044
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 467
Składniki
Serek wymieszać z budyniem i jajkami.
Dodać mąkę i 1/4 łyżeczkę soli, dokładnie wymieszać.
Około 3 litry wody z dodatkiem soli doprowadzić do wrzenia.
Łyżkę zanurzyć w gotującej się wodzie, nabrać około 1/4 łyżki przygotowanego ciasta, włożyć do wrzątku i zsunąć kluskę z łyżki. W ten sposób umieścić w garnku z gotującą się wodą kluski z połowy ciasta.
Garnek przykryć i czekać, aż kluski wypłyną na powierzchnię. Zmniejszyć wówczas moc płyty grzewczej i gotować kluski przez około 5 minut bez przykrycia.
Ugotowane kluski wyjąć z garnka i w sposób opisany w etapach 4 i 5 zużyć drugą połowę ciasta.
Kluski można podawać z cukrem, cynamonem, jogurtem lub owocami.