Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na pyszny swojski obiad: kotlet z karkówki panierowany w musztardzie i bułce tartej podany z surówką /z jabłka, kiszonej kapusty, marchwi i pora/i ziemniakami.
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 10
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6923
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154846
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1046
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 473
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 10
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6923
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154846
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1046
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 473
Składniki
Kotlety z karkówki rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem, smarujemy z obu stron musztardą, przykrywamy i odstawiamy w chłodne miejsce na godzinę. Następnie obtaczamy w bułce tartej mocno dociskając by bułka dobrze się przykleiła. Smażymy na rozgrzanym na patelni tłuszczu /olej lub smalec/ na średnim ogniu na rumiano z obu stron. Surówka: kapustę kiszoną odciskamy z soku i szatkujemy. Por drobno kroimy. Jabłka i marchew obieramy i ścieramy na tarce: jabłko na dużych oczkach a marchew na małych. Dodajemy olej, doprawiamy do smaku cukrem i pieprzem. Mieszamy. Rumiane kotlety z karkówki podajemy z surówką i gotowanymi ziemniakami posypanymi koperkiem.